victor Mids

Mindf*ck is mentalisme op niveau!

Mindf*ck is het nieuwe programma van de AVROTROS in samenwerking met illusionist en arts Victor Mids. Hij combineert zijn wetenschappelijke kennis over het brein met psychologie en illusionisme en laat zijn gasten verbijstert achter. Victor toont aan hoe hij gedachten leest, pincodes achterhaalt en vrije keuzes beïnvloedt en laat zien dat dat er meer speelt dan wij in eerste instantie ervaren. Deze vorm van illusionisme wordt ook wel mentalisme genoemd.

 

Mentalisme
Mentalisme is een verzamelnaam voor experimenten, uitvoeringen en ervaringen die te maken hebben met het brein. Het belangrijkste doel van een mentalist is om te entertainen.
In Nederland zijn er weinig professionele mentalisten actief omdat het aanleren van deze technieken een behoorlijke vaardigheid vereist. Er zijn technieken die je kan leren (hot/cold reading, psychologie en hypnose), maar ook technieken die moeilijk uit te leggen zijn. Mentalisme gaat net een stap verder dan het klassieke goochelen en is ongrijpbaar en onnavolgbaar.
Een goede mentalist maakt gebruik van goocheltrucs, suggestie, psychologie en showmanschap om zijn acts en illusies te creëeren. De acts van een goede mentalist zijn moeilijk te verklaren, maar fascinerend om te ervaren.

Mentalist vs. Paragnost
Een mentalist lijkt op een paragnost. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen:
1. Een mentalist voert zijn acts uit met 1 doel: Entertainment. Een paragnost biedt “hulp” voor nabestaanden en heeft vaak te maken met minder entertainende zaken.
2. Een mentalist is altijd eerlijk over zijn oneerlijkheid, maar zal nooit zijn exacte technieken onthullen. Paragnosten zullen altijd beweren dat ze een ‘gave’ hebben.
3. Een mentalist maakt minder ‘fouten’ dan een paragnost. Een mentalist bereid zijn shows en acts tot in de puntjes voor en streeft naar een 100% score. Een paragnost streeft ook naar die score maar vertrouwd enkel op de betreffende ‘gave’.

Roman Sudesh
Illusionist Roman Sudesh  geniet sinds 2010 landelijke bekendheid als een van de finalisten uit de Uri Geller Show. In de afgelopen 5 jaar groeide hij uit tot Nederlands populairste mentalisten. Zijn shows zijn een aaneenschakeling van interactieve mindstunts en braingames gecombineerd met een steve dosis humor. Binnen enkele seconden ontrafeld hij uw dromen, wensen en verlangens, beïnvloedt hij uw gedachten, laat voorwerpen bewegen met gedachtenkracht en laat zelfs uw naam vergeten…

Benieuwd wat Roman Sudesh voor uw volgende feest kan betekenen? Neem dan snel contact op met Magictainment.

Mindf*ck
Vooralsnog is er elke maandagavond om 21.20 uur op NPO 3 eindelijk een briljant programma over magic zonder poespas en tierelantijntjes. Mindf*ck is een fris programma dat zeker naar meer smaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *